Birthe's Madside

 

Mulligatawnysuppe II
(4 pers.)
  • 1 mellemstor gulerod
  • 1 mellemstort løg
  • 1 mellemstor bagekartoffel
  • 1 stort æble
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 spsk madraskarry
  • 1 dl Amontillado sherry
  • 3 dl purerede tomater (fra dåse)
  • ca. 3/4 L grønsags- eller hønsekødsbouillon
  • salt

Skær de istandgjorte grønsager i grove stykker. Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær det i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits de førnævnte grønsager heri ca. 2 min. Svits karryen med i ca. 30 sekunder og tilsæt resten af ingredienserne. Bring suppen i kog, og lad den simre under låg i ca. 30 min. Afkøl suppen i 5 min. inden den blendes til en puré. Opvarm suppen, fortynd den evt. med lidt vand eller bouillon, og smag den til med salt.

Servering: Server suppen med indiske poppadums, groft landbrød eller croutoner.

Kilde: Månedsmagasinet IN, nr 2 1996

 

 

Birthe's Madside