Birthe's Madside

 

Muslinger mariniére
Forretter, supper, skaldyr 4 personer
  • 1 kvist timian
  • 1 dusk persille
  • 1 laurbærblad
  • Salt
  • Frisk kværnet peber
  • 4 skalotteløg
  • 1½ dl tør hvidvin (evt)
  • 3 kg muslinger

Hjemmelavede muslinger er en herlig ret, og endda ret billig. Men det er vigtigt, at de behandles omhyggeligt. Først skrubbes de i flere hold rigelitg vand. De muslingerm der ikke straks lukker sig, når der bankes på skallen, må ufortrødent kasseres. Løgene hakkes fint, og alle ingridienser kommer i en gryde med vand, hvor de dampes for stærk varme under låg i ca 6 min. Under kogningen vil muslingerne åbne sig. Er der imidlertid stadig muslinger imellem, der stadig er lukkede må de kasseres. Muslingerne serveres i dybe tallerkener, med en ske til at spise suppen med, mens muslingerne spises med fingrene. De er let fordærvelige, og bør derfor ikke gemmes.

 

 

Birthe's Madside