Birthe's Madside

 

Muslingsuppe
Suppe, skalddyr 4 personer
  • 1½ kg linemuslinger eller blåmuslinger
  • 3 dl hvidvin
  • 1 gulerod
  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 4 dl fiskebouilllon
  • 1 dl piskefløde
  • Salt
  • Peber

Rens muslingerne. Bring 1 dl hvidvin i kog i en stor gryde. Kom muslingerne i gryden, læg låg på og damp dem ved god varme i ca. 5-10 minutter til de har åbnet sig. Rør rundt i muslingerne et par gange med en grydeske. Tag muslingerne op og kasser eksemplarer der ikke har åbnet sig. Si kogelagen. Snit løg og gulerod og svits det i en gryde med smørret. Tilsæt resten af vine og muslingelagen og kog det i 3-4 minutter. Hæld så fiskebouillonen i sammen med fløden. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber og kom til sidst muslingerne i. Muslingerne må gerne hældes i, stadig i deres skal dette giver en dekorativt ret.

Kilde: Kim Lykkegaard 24-04-1997

 

 

Birthe's Madside