Birthe's Madside

 

Nem grønkålssuppe
(4 pers)
  • 4-5 blade grønkål (ca. 300 g)
  • 2 løg
  • 15 g margarine
  • 1 liter bouillon
  • 2 kartofler (ca. 200 g)
  • ½ tsk merian
  • 2 spsk tomatpuré
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • groft brød

Grønkålen hakkes fint, løgene skæres i terninger. Grønsagerne svitses i en gryde i margarinen. Bouillonen tilsættes. Kartoflerne rives groft og tilsættes sammen med merian og tomatpuré. Suppen småkoger under låg ca. 3/4 time. Smages til med salt og peber.

Energiindhold: 5440 kJ

Energifordeling: 14% Protein, 14% Fedt, 72% Kulhydrat

Kilde: Morten Knud Nielsen

 

 

Birthe's Madside