Birthe's Madside

 

Okrasuppe bamya yemegi
Supper, tyrkisk
  • 600 g friske okra
  • 300 g oksekød i tern
  • 3 store løg
  • 5 dåser tomater
  • 2 chilipebre
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk koncentreret tomatpure
  • 2 tsk koncentreret citronsaft
  • 1½ l varmt vand

Stilken snittes af okraerne, som halveres. De skylles grundigt. Margarinen smeltes. Kødet og de hakkede løg brunes heri, hvorefter tomaterne , der er skåret i mindre stykker, de hakkede chilipebre og kryderierne brunes med under omrøring i ca. 15 min. Det varme vand og de istandgjorte okra tilsættes, og suppen koger nu under låg i 25 min. for svag varme. Okraerne må endelig ikke koge ud. Til sidst kommes tomatpureen og citronsaften i. Suppen koger op og serveres med simit. Retten kan fryses og genopvarmes i ovn.

 

 

Birthe's Madside