Birthe's Madside

 

Oksekødssuppe
(4 pers)
  • 25 g smør
  • 225 g grofthakket zittauerløg
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 200 g magert, hakket oksekød
  • 1 liter oksebouillon
  • 70 g konc. tomatpuré
  • 450 g bønner i tomatsauce
  • 1 tsk kommen
  • 1 spsk edelsüss paprika
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g pasta, fx. små rør
  • 100 g kvarg 4,5%
  • 1 spsk hvedemel
  • Tilbehør:
  • Groft brød

Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt oksekød og svits det, til det smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt bouillon, tomatpuré, bønner, kommen, paprika, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tilsæt pasta og kog i ca. 4 min. Rør Kvarg og mel sammen og rør jævningen i suppen. Lad suppen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min., til den er let jævnet. Smag til.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside