Birthe's Madside

 

Silanka - God Russisk suppe
(4 personer)
  • 1 1/2 liter vand
  • 3 bouillonterninger (kød)
  • 1 salt/sur syltet agurk
  • 2 løg
  • 2 friske tomater, el. ketchup
  • 4 kartofler store
  • 2 gulerødder
  • små mængder kød og/el pølser
  • evt mere salt, melis,
  • cayenne peber

Kartofler og gulerødder gøres i stand, skæres i små stykker (½ cm terninger) og kommes i vandet i en gryde sammen med terninger og tomater el. ketchup (evt koncentrat). Koges op og småkoger på lavt blus. Agurken hakkes og kommes i. Løgene hakkes og svitses i olie på en pande, indtil de er gyldne. Kødet brunes samtidig el. for sig. Kødet og løgene kommes i suppen, der koger videre, indtil alt er mørt. Suppen smages til med salt, lidt melis, og lidt cayenne peber.

Serveres med creme fraiche.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside