Birthe's Madside

 

Skaldyrssuppe
(6 personer)
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg ca.75 gr.
  • 5 dl vand
  • 1 krebseterning ca.50 gr.
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 170 g frosne,optøede hummerhaler
  • 100 g frosne,optøede rejer
  • 1 1/2 dl creme fraiche 38%
  • 50 g lakserogn
  • dildkviste

Tilbehør: Ristet brød. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri.Tilsæt vand,krebseterning,hvidvin og delikatessepaprika,og lad suppen koge ved svag varme i ca.10 min.Si suppen og tilsæt piskefløde,salt og peber og lad den koge op.Tilsæt hummerhaler og rejer og varm suppen igennem,uden at den koger.Smag til. Hæld ved anretningen suppen op i varme suppetallerkener.Læg 1 spsk creme fraiche i hver tallerken og herpå lakserogn og dildkviste. Tips: suppen kan evt.tilsættes 2 spsk cognac.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside