Birthe's Madside

 

Sopa de fideo, vermicelli-suppe
Mexicansk, supper 4 personer
  • 6 spsk olie
  • 100 g vermicelli (tynd spaghetti)
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 stilke persille
  • 2 chilipebre, hele
  • 1 1/4 liter caldo de pollo eller 3 hønsebouillontern. i 1 1/4 liter
  • 3 spsk tomatpuré
  • 50 g parmesanost, reven
  • 1 spsk persille, hakket

Skær det halve løg i 4 dele og spid hvidløg på en tandstikker. Varm olien op på en stor stegepande og steg spaghettien, til den er gyldenbrun. (det går meget hurtigt). Tag spaghettien op med en hulske og læg den til afdrypning på fedtsugende papir. Hæld så meget olie af panden, at der kun er 2 spsk. tilbage, og sautér løg og hvidløg gyldne. Kom den afdryppede spaghetti på panden, tilsæt persillestilke, chilipebre, bouillon og tomatpuré og rør godt rundt, så alt bliver blandet godt. Læg låg på og lad suppen simre sagte i 15 min. Så tages låget af og retten koger videre i yderligere 30 min. Under jævnlig omrøring. Når retten begynder at virke tør, er den færdig. Fjern løg, hvidløg, persillestilke og chilipebre og servér retten straks, drysset med reven parmesanost og hakket persille. Eller gem den til næste dag. Så varmes den op og drysses med reven ost og hakket persille lige inden den serveres.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside