Birthe's Madside

 

Sopa de poro y papa, porre- og kartoffelsuppe
Mexicansk, supper 4 personer
  • 1 1/4 liter caldo de pollo eller 3 hønsebouillontern. i 1 1/4 liter
  • 2 porrer
  • 2 kartofler, mellemstore
  • 2 spsk persille eller 2 spsk koriander, frisk
  • 1 nip sukker
  • 1½ dl piskefløde (kun kold suppe)
  • Salt
  • Peber, friskkværnet, sort

Bring bouillonen i kog. Skær porrer i tynde skiver, skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Tilsæt porreskiver og kartoffelterninger og lad dem koge sagte, til de er møre. Så tilsættes de øvrige ingredienser, og alt får lov til at snurre sammen for svag varme i yderligere 20 min., hvorefter suppen er klar til at servere. Server den rygende varm eller, hvis den skal serveres kold, så lad den køle helt af, inden piskefløden røres i. Den kolde suppe tilsættes også lidt eksta persille eller koriander, lige inden den serveres.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside