Birthe's Madside

 

Soupe à l´oignon - (Fransk løgsuppe)
(4 personer)
  • 24 små hvide løg eller alm. løg
  • 4 spsk smør
  • sukker
  • 1½ liter oksekødssuppe
  • 1 dl cognac
  • salt og friskmalet sort peber
  • 4-6 skiver ristet franskbrød
  • revet gruyèreost

Skær løgene i tynde skiver. Varm smørret i en gryde, tilsæt sukker og svits løgene ved svag varme til de bliver gyldne, ikke mørkebrune. Tilsæt oksekødssuppen under omrøring indtil supper kommer i kog. Simrer ca. 1 time under låg. Tilsæt cognac lige før suppen skal serveres og smag til med salt og peber. Rist franskbrødet. Smør franskbrødet og kom revet gruyèreost ovenpå.

Servering: Hæld suppen op i en suppeterrin eller stor skål. Eller server suppen i portionsskåle og kom 1 stykke franskbrød med reven gruyèreost oven i hver portion.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside