Birthe's Madside

 

Suppe med spinat og ægge-jiaozi
4 personer
  • 2 æg (store)
  • 150 g frisk spinat
  • 150 g hakket skinkekød
  • 15 g frisk koriander
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk soyassauce
  • 1 spsk sherry
  • 1 liter klar suppe

Fars (til ca. 20 ægge-jiaozi): Koriander skylles og hakkes fint. Kød blandes godt med salt, sukker og soyasauce, hvorefter de hakkede koriander tilsættes.

Ægge-jiaozi: Æggene slåes ud i en skål med lidt vand og piskes godt sammen med en gaffel. Panden pensles med lidt olie og varmes op under svag varme. ½ spsk æggemasse hældes på midten af panden og formes som en lille og tynd pandekage (ca. 10 cm i diameter.) Inden æggemassen er stivnet placeres en klump fars i midten og pandekagen foldes over så pandekagen danner en halvmåne. Hererfter vendes ægge-jiaozi’en ganske kort, hvorefter den tages af panden (farsen skal ikke steges.)

Suppe: Suppen koges, ægge-jiaozi’ene tilsættes og koger med i ca. 5 minutter. Ægge-jiaozi’ene tages op, og suppen tilsmages med salt. Hvorefter spinaten tilsættes og ægge-jiaozi’ene puttes tilbage i gryden. Når suppen atter koger er den klar til servering.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside