Birthe's Madside

 

Suppe med svineskank, grøntsager og persille
(4 personer)
  • 1 svineskank
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 1/4 selleri
  • 100 små løg (evt. skalotte)
  • 200 g små pillekartofler
  • 1 lille bdt. persille
  • Krydderpose:
  • 1 kvist timian
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 nellike
  • salt og peber
  1. Svineskanken sættes over i rigeligt koldt vand og bringes i kog under grundig skumning. Tilsæt et knips salt, samt krydderposen og lad skanken snurre til den er mør.
  2. Tag den op af suppen og smid krydderposen væk.
  3. Grøntsagerne renses, og skæres ud i passende stykker. De kommes på suppen og koger møre, dog ikke mere end de stadig har "bid". Smag til med salt og peber.

Servering: Skanken befries for ben og skæres i skiver. Anret den i fad og hæld lidt varm bouillon over. Suppen hældes i en terrin, og der kommes hakket persille på toppen. Er der rigeligt med suppe, kan den med fordel koges ind, inden den koges med grøntsagerne.

Kilde: Meyers køkken

 

 

Birthe's Madside