Birthe's Madside

 

Svampesuppe med estragon og bacon
En nem og dejlig svampesuppe. Som får en let smag af bacon og krydes med estragon. Estragon er en krydderurt, som passer fortrinligt til svampe.(Til 4 personer.)
  • 4 skiver bacon
  • 25 g smør
  • 500 g blandede svampe, hele eller i mindre stykker
  • 1 liter grøntboullion eller hønsefond
  • 20 g smør blandet med
  • 2 spsk mel
  • 1 lille bæger cremefraiche 38%
  • 2 spsk snittet estragon eller 1 tsk tørret
  • salt, peber

Skær bacon i tynde skiver på tværs og rist dem brune og sprøde på panden. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Varm baconfedt og smør på panden og lad svampene sautere, til al væden er Fordampet- Hæld svampene i en gryde, tilsæt boullion og lad suppen koge i 10 Minutter. Rør smør og mel sammen, kom det i suppen og kog i 5 minutter. Tilsæt cremefraice og estragon og smag til med salt og peber.

Servering: Som forret med flutes eller kuvertbrød.

Af Annette Jørgensen

Kilde: Laust Nielsen

 

 

Birthe's Madside