Birthe's Madside

 

Trillebollesuppe medkødboller og trilleboller
  • 1 kg oksebryst
  • 1 høne
  • 2,5 liter vand
  • 2 gulerødder
  • 1 suppevisk
  • Salt
  • Kødboller:
  • 250 g magert svinekød, hakket to gange
  • 1/2 zittauerløg løg
  • 50 g hvedemel
  • 1 æggehvide
  • 1 dl suppe
  • 1 dl mælk
  • Trilleboller:
  • 150 g revet, tørt franskbrød
  • 75 g smeltet smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • Salt
  1. Gør gulerødderne i stand, skær dem i grove stykker. Kom grøntsager, bryst, høne og suppevisk i gryden, hæld vand på og kog op. Skum grundigt, skru ned for varmen og lad retten simre videre ved svag varme i et par timer til kødet er mørt.
  2. Imens gøres de 2 gange fars i stand. I begge tilfælde røres samtlige ingredienser grundigt sammen, hvorefter farsen formes til små kugler på størrelse med traditionelle kødboller. Lidt af suppen tages fra og heri koges både kødboller og trille-boller lidt ad flere omgang.
  3. Traditionelt gemmes hønen og oksebrystet nu til næste dag, mens den klare suppe spises med bollerne i. Suppen med bollerne har kogt i ca. 2 timer.

Kilde: Meyers køkken

 

 

Birthe's Madside