Birthe's Madside

 

Ungarsk suppe med korianderbrød
4 personer
  • 2 store løg

  • 3 spsk smør

  • 400 g hakket oksesmåkød

  • 1½ spsk paprika

  • 1-2 knust fed hvidløg

  • 1 lille tsk stødt kommen

  • ½ tsk merian

  • revet skal af ½ citron

  • 4 tomater eller 1 dåse

  • 1 liter bouillon af oksekødsterning

  • 1 rød eller grøn peberfrugt

  • 2-3 mellemstore kartofler

Serveres med creme fraiche og evt.

  • Korianderbrød:

  • 50 g gær

  • 4 dl lunken vand’

  • 1½ tsk salt

  • 2 tsk stødt koriander

  • ca. 450-500 g mel

Løgene skæres i tynde skiver og letsteger i gyldent smør sammen med kødet, der plukkes fra hinanden med en gaffel. Lidt efter lidt tilsættes paprika, hvidløg, salt, kommen, merian, tomater i mindre stykker og bouillon. Dette småkoger i bouillonen i 20-25 minutter. Så tilsættes peberfrugterne i strimler og kartoflern rå og i terninger, og suppen koger vidre 15 minutter. Suppen smages til og serveres med creme fraiche og hertil de spændende korianderbrød:

Gæren røres ud i det lunkne vand og heri blandes salt og koriander og til sidst melet lidt efter lidt til en blød smidig dej. Dejen trykkes ud i en smurt lille bradepande eller ildfast fad, ca. 20 cm x 30 cm, afskæres i store firkanter, ca. 12 stykker, og hæver lunt og tildækket i 15 minutter. Bager på en rist på nederste rille ved rask varme, 240 grader i 15 minutter. Brødene er fine at fryse.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside