Birthe's Madside

 

Ålesuppe
(4 personer)
  • 500 g ikke for fede ål (180 - 250 gr. hel vægt), rensede og flåede
  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 skærm krondild
  • ½ flaske hvidvin
  • 2 spsk olivenolie
  • skal og saft fra en ½ citron
  • salt og peber
  • evt. hakket dild
  1. Skær ålen i 3 - 4 cm. lange stykker. Kog den op i 1 liter vand tilsat 1 spsk salt. Skum grundigt. Træk gryden til side.
  2. Skræl og skær fennikel, guleros og løg i stykker under rimelig hensyntagen til størrelsen af suppeskeen. Sautér urterne i olivenolien sammen med citronskallen. Kom hvidvin på og krondild ved og kog ca. 5 minutter. Smag et par gange undervejs om kronddilden har givet nok smag. Tag den så op. Kom ålestykkerne og 3 dl. af det vand de har kogt i ned til urterne. Småkog yderligere ca. 5 minutter til ålekødet slipper benet. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kom evt. hakket dild i suppen umiddelbart før serveringen.

Kilde: Meyers køkken

 

 

Birthe's Madside