Birthe's Madside

 

Abrikos-hyben marmelade

  • 500 g hele hyben

  • 250 g tørrede abrikoser

  • ½ liter vand

  • 400 g sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • saft af 1 citron

  • evt. konserveringsmiddel

Nip blomst og stilk af hyben, skær dem igennem og skrab kernerne ud. Udblød abrikoserne et par timer i vandet. Kog hyben og abrikoser sammen med resten af vandet i skålen mørt under låg på ca. ½ time. Purer blandingen i foodprocessor eller med blenderstav. Kom det tilbage i gryden. Tilsæt sukker og citronsaft og kog marmeladen ca. 5 minutter under låg. Rør vanillen i og tag gryden fra varmen. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld marmeladen på rene glas.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside