Birthe's Madside

 

Ambrosisk syltetøj

  • ¾ kg modne abrikoser

  • saften af 2 appelsiner

  • saften af ½ citron

  • ¾ kg sukker

  • 6-8 friske mynteblade

  • evt. konserveringsmiddel

  • gelantinepulver

Skyl abrikoserne, halver dem og tag stenen ud. Knæk halvdelen af stenene og tag kernerne ud. Kog kernerne i lidt vand i 1 minut og smid vandet væk. Kog de blancherede kerner og de halve abrikoser i en gryde sammen med appelsin- og citronsaft og ca. 1 dl vand. Lad det småkoge under låg ca. 10 minutter. Tilsæt så sukker og hakket mynte og bring syltetøjet til kogepunktet, hvor det holdes uden større omrøring i 5 minutter. Når lagen begynder at danne bløde sukkerkugler i et glas med isvand, er syltetøjet færdigt. Det skummes og tilsættes evt. lidt konserveringsmiddel. Hældes på skolede Atamonskyllede glas, bindes til og stilles køligt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside