Birthe's Madside

 

Arne's Rønnebærsyltetøj med Cognac & Grand Marnier

Uden konservering

  • 2 kg modne rønnebær

  • 1½ kg sukker

  • 8 dl vand

  • 1 stang hel vanille

  • 1 dl Cognac

  • ½ dl Grand Marnier

Skyl og rens de ribbede rønnebær grundigt (hvis man ikke bryder sig om så kraftig en rønnebærsmag, kan man:

1. Dække bærrene med vand, give dem et hurtigt opkog og kassere vandet, eller

2. Lægge dem i fryseren et par timer, inden man koger dem)

Kog bærrene i vandet, til de er faldet sammen. Tilsæt sukkeret og den flækkede, evt. skrabede, vanillestang. Det hele småkoger ind til bærrene er blevet klare i overfladen (15 - 20 min.) Vanillen fjernes, der skummes, Cognac og Grand Marnier kommes i. Tag nu de varme glas (!se neden for) , fyld dem et af gangen og sæt låg på med det samme - Pas på ! ikke at brænde fingerne. Rønnebærsyltetøj egner sig fortrinligt til mange kødretter, men især til alt vildt.

Rensning / opvarmning af glas:

I denne opskrift er der anvendt glas m. skruelåg. Inden man går i gang skylles glassene grundigt i kogende vand, glassene stilles ind i ovnen, lågene lægges ved siden af med indersiden opad, termostaten stilles på 100° - lad dem stå ved denne temperatur medens du tilbereder bærrene. Bemærk! metoden er helt uden konserveringsmiddel.

Kilde: Arne Andersen, Bogensevej 383, 5270 Odense N. Ole H. H. Jensen

 

 

Birthe's Madside