Birthe's Madside

 

Coxorangemarmelade med slåen

  • 500 g coxorange

  • 250 g slåen

  • 375 g sukker

  • ½ stang vanille

  • saft og skal fra ½ citron

  • et lille stykke kanelbark

Skræl æblerne, del dem i kvarte og befri dem for kernehus. Læg dem i vand tilsat lidt citronsaft. Bland sukker med citronskal i en gryde. Hæld citronsaft og lidt vand ved. Kog til en tyk sirup. Flæk vanillestangen og kom den i siruppen sammen med kanelbarken og slåen. Kog kort op og lad blandingen trække i 10-15 minutter. Tag bærrene fra og gem dem. Kom æblestykkerne i siruppen og kog dem møre uden at være kogt ud. Tag vanillestangen op og skrab kornene tilbage i æblerne. Kom slåen i og hæld blandingen i skoldede glas. Sæt løg på og opbevar marmeladen køligt.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside