Birthe's Madside

 

Æblechutney
  • 1 kg æbler

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 300 g lyse rosiner

  • 6 dl eddike

  • 1 spsk salt

  • 3-4 tsk stødt ingefær

  • 1 tsk sennepspulver

  • ½ tsk cayennepeber

  • 425 g lyst farin (6 dl)

  • 1 tsk konserveringsmiddel

Skræl æblerne, del dem, fjern blomsterstilk og kernehus og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og hak dem. Bland æblestykker, hakket løg, knust eller finthakket hvidløg og rosiner i en gryde. Hæld eddike ved og tilsæt salt, ingefær, sennep og cayennepeber. Bring blandingen i kog under låg. Lad æbleblandingen koge under låg i ca. 30 minutter ved sag varme. Rør af og til og se til, at det ikke brænder på. Rør farin i og lad chutneyen koge svagt under låg i ca. 10 minutter. Tag gryden fra varmen, rør konserveringsmiddel og hæld chutneyen på rene glas som lukkes straks.

Servering:Chutney skal smage stærkt og passer godt som tilbehør til kød- og fiskeretter med karry.

Kilde: Hans-Henrik Topp

 

 

Birthe's Madside