Birthe's Madside

 

Æblerelish
  • 5 syrlige æbler(ca. 750 g )

  • 1 løg

  • 1 spsk olivenolie

  • 100 g tørrede abrikoser

  • 1 dl hvidvinseddike

  • saft af 1 citron

  • 75 g rosiner

  • 1 spsk friskrevet ingefær

  • ¼ tsk cayennepeber

  • 1 tsk vanille

  • ½ tsk sort groft peber

  • 150 g sukker

  • evt. konserveringsmiddel

Hvis abrikoser er meget tørre, skal de først udblødes 1 times tid. Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Pil og hak løg. Svits løgterninger i en gryde i olien. Hak abrikoserne og tilsæt dem sammen med æbler og hvidvinseddike. Lad det småkoge ca. 10 minutter under låg. Kom citronsaft og rosiner i sammen med krydderier og sukker. Kog relishen yderligere ca. 5 minutter, tilsæt evt. konserveringsmiddel, og hæld den på rene nyskoldede glas.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside