Birthe's Madside

 

Fersken/kiwi marmelade

  • 2-3 glas på ca. 400 g

  • 1 kg friske ferskner eller nektariner

  • 500 g kiwifrugter

  • 750 g sukker

  • evt. konserveringsmiddel

Ferskner og kiwi befries for deres skind. Dette gøres ved at skrælle kiwierne og skolde og flå fersknerne. De flåede ferskner skæres da midt over, stenen fjernes og kødet skæres i både, mens de modne kiwier skæres i skiver. Lad frugten trække med sukkeret nogle timer eller til næste dag. Da koges frugter og sukker sammen i en gryde under låg ved svag varme i ca ½ time. Smag til for ekstra sukker og når dette er gjort, tages gryden af varmen og konserveringsmiddel kan evt. tilsættes. Marmeladen kommes på skolede Atamonskyllede glas, bindes til og stilles køligt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside