Birthe's Madside

 

Figenmarmelade med ingefær
  • ½ kg sukker

  • 1½ dl vand

  • saften af 1 citron

  • 2 cm frisk ingefær

  • 1 kg figner

  • evt. konserveringsmiddel

Kog en sukkerlage sammen af vand og sukker. Tilsæt citronsaft og den skrællede ingefær i små strimler og lad laden koge ved svag varme i ca 10 minutter, til denne er kogt lidt ind og ingefæren har afgivet lidt smag. Skyl fignerne, skær stilken af og skær fignerne i mindre stykker. Kog dem i sukkerlagen uden låg til de er helt møre, ca. 15 minutter, og svagt kogt ud til marmelade. Rør af og til i gryden. Tag gryden af varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld det på skoldede Atamonskyllede glas og stil det køligt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside