Birthe's Madside

 

Gelé af hyldeblomster og stikkelsbær

Tilberdningstid: 1 time + 1 døgn

  • 1 kg grønne, umodne stikkelsbær

  • ½ liter vand

  • 4-5 klaser hyldeblomst

  • 1 kg sukker pr. liter siet saft

  • Atamon

Skyl og nip stikkelsbærrene. Kom dem i en gryde sammen med vandet og varm dem langsomt op. Koges til bærrene brister, ca. 25 minutter. Kom blomsterklaser i og lad dem koge med de sidste 5 minutter. Si saften gennem et skoldet geléklæde og lad det stå til afdrypning et døgn. De sidste dråber indeholder den største mængde pektin (stoffet der danner gelé). Saften måles, hældes i en gryde og varmes til kogepunktet. Sukker drysses i, og gelen koger ved svag varme i 15 minutter, hvorefter den skummes og tilsættes Atamon (se brugsanvisningen på flasken). Hæld geleen på rene, skoldede glas (geleen dannes bedst i små glas), dæk dem med et viskestykke og bind dem til dagen efter. Opbevares mørkt og koldt. Af 1 kg bær bliver ½ liter gelé.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside