Birthe's Madside

 

Græskarrelish

  • 1 kg renset græskarkød

  • 500-600 g rød peberfrugt

  • 600-700 g løg

  • Lage:

  • 2 kg sukker

  • ½ liter hvidvinseddike

  • ½ liter vand

  • 4-6 små tørrede røde chilier

  • 3 spsk sorte peberkorn

  • 3 spsk blandede syltekrydderier

  • Endvidere:

  • 1 tørret rød chili til hvert sylteglas

  1. Skær græskarkødet, de pillede løg og de rensede peberfrugter i små ensartede terninger. Det kræver tålmodighed, men lønner sig.

  2. Bland alle ingredienserne til lagen, bring den i kog, og tilsæt græskarterninger. Kog dem ved jævn varme i 15 minutter. Derefter tilsættes løgstykkerne, og kogningen fortsættes, til alt er klart, ca. 25 minutter.

  3. Først nu tilsættes peberfrugtterninger, og det hele gives et opkog, før det hældes i en stor skål. Lad den stå tildækket i 4-6 døgn.

  4. Hæld skålens indhold i en gryde, og giv det et opkog. Fordel "det faste" i rene glas, og læg en chili i hvert.

  5. Kog lagen i yderligere 5-10 minutter, og fordel den i glassene, der lukkes straks. Lad relishen trække i 1 måned før brugen.

Kilde: "Alt om Mad" nr. 3 1995

 

 

Birthe's Madside