Birthe's Madside

 

Græskar syltet som asier
  • 3/4 - 1 kg renset græskarkød

  • Saltlage:

  • 1 liter vand

  • 2 dl lagereddike

  • 80 g (3/4 dl) groft salt

  • Kogelage:

  • ½ liter lagereddike eller 3 dl lagereddike og 2 dl vineddike

  • 3 dl vand

  • 400 g sukker

  • 1 kogepose med blandede syltekrydderier eller en gazepose med 2 spsk sennepskorn,

  • blandet med 1 tsk sorte peberkorn, 3 allehånde og 2 tørrede chilier

  • 1 fingerlangt stykke frisk peberrod, skrællet og skåret i tynde skiver

  • evt. konserveringsmiddel

  1. Skær græskarkødet i strimler, ca. så tykke og lange som en finger. Læg dem i den sammenrørte, kolde saltlage, og lad dem trække i 1 døgn under let pres.

  2. Afdryp græskarkødet i en si, og kasser saltlagen. Kog en lage af eddike, vand og sukker. Tilsæt krydderiposen, peberrodsskiver og græskarkød, og kog det klart ved svag varme, ca. 20 minutter.

  3. Læg græskarstrimlerne med en hulske i et rent glas. Giv lagen et opkog, tag den fra varmen, og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld lagen over græskarkødet, og opbevar "asierne" mørkt og køligt.

Kilde: "Alt om Mad" nr. 3 1995

 

 

Birthe's Madside