Birthe's Madside

 

Grønne agurker med rød peber
  • ca. 3 kg grønne drueagurker
  • 500 g perleløg
  • 2 røde peberfrugter
  • Saltlage:
  • 4 l vand
  • 500 g salt
  • Eddikelage:
  • 4 l eddike
  • 500 g sukker
  • 1 brev blandede syltekrydderier
  • 2 kg sukker
  • 8 tsk Atamon

Agurkerne børstes rene og prikkes i hver ende. Løgene koges i vand 3 min, afdryppes og pilles. Peberfrugterne flækkes, skylles fri for kerner og snittes. Saltlagen bringes i kog. Agurker, løg og peber lægges i en 5 l krukke og dækkes til med kogende saltlage. En underkop lægges omvendt på, og krukken stilles koldt. Dagen efter hældes lagen bort. Eddike, 500 g sukker og krydderierne koges op og hældes straks i krukken, der dækkes med et klæde. Dagen efter bindes krukken til. 1 - 2 uger efter sies eddikelage fra, blandes med 2 kg sukker og bringes i kog. Atamon tilsættes. Lagen hældes kogende over indholdet i krukken, som bindes til og opbevares koldt.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside