Birthe's Madside

 

Gyldne asier
  • ca. 10 mellemstore asier
  • Saltlage:
  • 4 l vand
  • 400 g salt
  • Syltelage:
  • 3 l eddike
  • 1½ - 2 kg sukker
  • ½ kg små løg
  • 1 dildskærm
  • 1 pose Taiwana syltekrydderier
  • 3 tsk Atamonpulver eller 6 tsk flydende Atamon

De skrællede, flækkede, udhulede asier overhældes med den kolde saltlage og stilles koldt 1 døgn. Asierne tørres og lægges i en Atamonskyllet krukke. Eddiken bringes i kog og tilsættes sukker, skolede, pillede løg, dildskærm og kogeposen med krydderierne. Koges 5 min. Atamon tilsættes. Lagen hældes straks over asierne, der holdes nede med et let pres. Krukken dækkes med et klæde og bindes til, når indholdet er koldt.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside