Birthe's Madside

 

Hybenmarmelade med æbler og kanel
  • ca. 2 store glas

  • 1 kg modne hyben

  • ½ kg Belle de Boscop æbler eller Cox Orange

  • 3 dl vand

  • 2 stænger hel kanel

  • ca. 500 g sukker

  • evt. konserveringsmiddel

Når man laver hybenmarmelade er det som regel rensningen af hyben, der er det mest afskrækkende arbejde. De små frø klør og bliver til rette brugt af drillepinde som en art kløpulver. Desuden tager det meget lang tid at skrabe de halve hyben fri for indhold. Et gammelt familie fif er at fryse de halve hyben natten over, hvorefter man langt lettere kan udhule frugten for dens kløende indmad. Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i mindre stykker. Vand og kanel kogges sammen og både hyben og æbler koges heri i ca. 40 minutter, til alt er meget mørt. Derefter er det en smagssag, om man vil passere frugten igennem en sigte, således at alle skallerne kommer fra, eller om man syntes lidt ”fyld” er i orden i marmeladen. Når mosen har den konsistens, man ønsker, blandes den med sukker og koges til dette er smeltet, og til massen er så homogen som ønsket. Tag gryden af varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Kom marmeladen på skolede Atamonskyllede glas og bind til. Opbevares køligt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside