Birthe's Madside

 

Hybenmarmelade med vanille

Hyben skal plukkes i slutningen af august og lidt ind i september. Det er dejligt at have et par glas hybenmarmelade stående til vinteren. Hyben indeholder mange c-vitaminer.

  • 1 kg rensede hyben

  • 7 dl vand

  • 1 citrons saft

  • 600-650 g sukker

  • 1 flækket vanillestang

  • 2½ -3 tsk rød melatin

  1. Rensning af hyben: Den seneste og mest trælse del af opskriften Skær stilk og blomst af hybenfrugterne, skær dem midt over. Herfra har du to valgmuligheder for at rense dine hyben for kerner: 1) Rens med fx enden af en teske 2) Frys dem ned i en stor pose. Når de er frosne tages de ud og du banker posen i bordet indtil de fleste kerner er løsnet - resten af kernerne renses ud som beskrevet oven for.

  2. Hak de rensede hyben, kom dem i en gryde sammen med vand og citronsaft og kog dem i ca. et kvarter.

  3. Kom sukkeret i gryden og kog videre i 8 minutter.

  4. Tilsæt en flækket stang vanille og kog videre i 2 minutter.

  5. Melatin røres ud i lidt sukker, kommes i gryden og koger med et par minutter. (jo mere melatin du kommer i, jo tykkere bliver marmeladen. Pas på ikke at komme for meget i).

  6. Skum marmeladen for urenheder og kom den i rene glas, der straks lukkes eller bindes til.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside