Birthe's Madside

 

Imli Chutney - Tamarindchutney
  • 175 g tamarind-pastablok

  • 3 dl + 2½ dl meget varmt vand

  • 100 til 125 g rørsukker

  • 150 g dadler, hakkes

  • ½ tsk chili peber

  • ½ tsk stødt ingefær

  • 1 tsk hele ristede spidskommensfrø, knuses

  1. Tamarindmassen lægges i blød i en porcelænsskål i 3 dl varmt vand i ½ time.

  2. Derefter moses den opblødte masse omhyggeligt med bagsiden af en ske eller med fingrene, så den bliver til en tyk vælling.

  3. Kom nu yderligere 2½ dl varmt vand i, bland det hele grundigt og lad det stå, til det bliver lunkent. Så mos igen i et minut og si saften over i en anden porcelænsskål.

  4. Massér så meget af den tykke mos som muligt gennem sien ned i skålen.

  5. Kom de hakkede dadler, salt og sukker i sammen med chili peber og kog så tamarindsaucen i 5 til 7 minutter. Tag den derefter af blusset og lad den køle ned.

  6. Kom den nu i blenderen og gør den blød og jævn. Hæld den så i en skål og tilsæt stødt ingefær og ristede spidskommensfrø.

  7. Kom chutney'en i et glas eller en porcelænskrukke. Ekstra chutney kan holde sig i køleskabet i en uges tid eller nedfrosset i 2 til 3 måneder.

Kilde: Charlotte Kirsheiner

 

 

Birthe's Madside