Birthe's Madside

 

Jævnet pickles
  • ¼ kg små agurker, evt agurker skåret i skiver

  • ¼ kg små gulerødder eller gulerødder skåret i skiver

  • ¼ kg små grønne bønner

  • 1 lille blomkålshoved delt i buketter

  • ¼ kg sylte- eller skalotteløg 

  • Saltlage:

  • 75 g salt pr. 1 liter vand  

  • Picklessovs:

  • 1 liter eddike

  • 350 g sukker

  • 2 spsk gul sennepspulver

  • 1 tsk gurkemeje

  • 2 spsk karry

  • 1 dl mel  

  • Krydderipose:

  • 3-4 hele peberkorn

  • 2 hylstre spansk peber

  • 3 hele nelliker

  • 2 fed hvidløg

Kom de istandsatte grønsager i en krukke. Opløs saltet i kogende vand, lad det blive koldt, inden det hældes over grønsagerne. Lad dem trække koldt ½ døgns tid. Tag grønsagerne op af saltlagen og lad dem dryppe godt af. Kog grønsagerne, undtagen blomkål i vand 2 minutter. Hæld dem herefter på glas skyllet med konserveringsmiddel. Bring eddiken i kog med sukker og krydderpose. Tag krydderposen op. Bland sennepspulver, gurkemeje, karry og mel og rør det sammen med lidt koldt eddike. Jævn den kogende eddikelage hermed. Tilsæt konserveingsmiddel og hæld det over grønsagerne i glasset.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside