Birthe's Madside

 

Jordbær-hindbærsyltetøj med cognac og mandler

Arbejdstid: 30 minutter

Trækketid: 1 time

Kogetid: 10 minutter

  • 500 g jordbær

  • 250 g hindbær

  • 350 g dukker

  • ½ dl cognac

  • 75 g smuttede mandler

  • konserveringsmiddel

Skyl og nip jordbærrene. Sortér hindbærrene, skyl dem kun om nødvendig. Læg de to slags bær og sukker lagvis i en grude, hæld cognac ved og lad det trække 1 time. Varm forsigtigt bær og sukker til kogepunktet og lad det koge sagte ca. 10 minutter. Lad mandlerne koge med de sidste par minutter. Tag gryden fra varmen, rør konserveringsmiddel i, hæld syltetøjet på glas og luk.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside