Birthe's Madside

 

Jordbær himmel syltetøj
Syltetøj, dessert, frugt, spiritus
  • 1 kg jordbær
  • ½ kg sukker
  • rom

Dette syltetøj er dejligt, men dyrt!

Denne opskrift fungere som en slags fyld frugt efterhånden som den gamle frugt bliver brugt. I stedet for jordbær kan man bruge kirsebær, blommer og ferskner som udstenes.

Frugten skylles og må være godt tør, før den anvendes. Krukken må være _omhyggeligt_ rengjort og skyllet med konserveringsvæske umiddelbart før starten. Til hvert hold frugt anvendes halvt så meget sukker som frugt, og der skal hver gang hældes så meget rom over at den står ca. 3 cm over frugten. Første hold jordbær kan røres direkte i krukken, de efterfølgende røres i en skål for sig, så sukkeret er opløst, før massen kommes over i krukken. Luk tæt for krukken og stil den et koldt og mørkt sted, mellem hver påfyldning. Lad jordbærene trække i rommen i mindst 4 uger efter sidste påfyldning, før den anvendes. Det er fremragende som dessert med råcremé is eller flødeskum.

Kilde: Kim Lykkegaard

 

 

Birthe's Madside