Birthe's Madside

 

Jordbærsyltetøj med grape
  • 750 g velmodne jordbær

  • 500 g sukker

  • ½ dl grapefrugtsaft

  • 1 spsk gul Marmelit

  • 2 spsk sukker

Rens jordbærrene, men skyl dem ikke. Læg dem i en lav gryde lagvis med sukkeret og lad det trække, til der er lige meget saft som bær. Hæld saften over i en anden gryde og bring den i kog. Kog den uden låg i 3-4 minutter og skum evt. grums af. Bland marmelit i 2 spsk sukker og rør det i saften sammen med grapesaften. Lad det koge igennem i 2 minutter. Skum igen og vend jordbærrene forsigtigt i, så de ikke bliver mast. Lad det komme til kogepunktet uden at det rigtigt kommer i kog. Så snart overfladen er glat og blank, hældes jordbærsyltetøjet på Atamonskyllede glas. Luk straks glassene.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside