Birthe's Madside

 

Kirsebærsyltetøj med eksotiske krydderier
  • 600 g sukker

  • 2 dl vand

  • 1 stang vanille

  • 1 stang kanel

  • 1 lille tørret chili

  • saften af 1 citron

  • 1 kg kirsebær

  • evt. konserveringsmiddel

Kog en sukkerlage sammen af vand og sukker. Tilsæt krydderier og saften af citronerne og lad det hele koge videre uden låg til en kraftig sukkerlage. Skyl kirsebærrene, kom dem ved og lad dem koge ca. 10 minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Fjern så de hele krydderier, medmindre man syntes de pynter, og hæld forsigtigt de hele kirsebær med lage på skoldede Atamonskyllede glas. Stilles køligt. Det krydrede syltetøj er perfekt til en god vanilleis, men kan også bruges til fromager og de afdryppede bær som fyld i kager.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside