Birthe's Madside

 

Krydderrødbeder
  • 1 kg rødbeder

  • ½ liter eddike

  • 300 g sukker

  • 6 skalotteløg

  • ca. 3 cm frisk ingefær

  • 6 hele nelliker

Kog rødbederne møre i letsaltet vand på 20-30 minutter, kogetiden afhænger af rødbedernes størrelse. Hæld koldt vand over rødbederne og gnid skallen af. Skær rødbederne i skiver og læg dem i et glas eller krukke. Kog eddiken og sukker sammen. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver. Kom løg, ingefær og nelliker i lagen. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den varme lage over rødbederne. Rødbederne smager bedst, hvis de får lov at trække en uges tid.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside