Birthe's Madside

 

Krydrede tyttebær
Syltetøj, pålæg, frugt, vegetar
  • 1 kg tyttebær
  • 1 hel kanel (ca. 5 cm).
  • 5 hele nelliker
  • 1 syltet pomeransskal ca. 50 g
  • 350 g sukker
  • 4 dl rødvin

Tyttebærrene renses, skylles og afdrypper godt. Krydderierne stødes let og pomeransskallen hakkes groft. Alle tre dele samles i en pose af tyndt stof. Sukker og rødvin koges sammen med krydderposen, til sukkeret er helt opløst. Tyttebærrene tilsættes, og koges ved svag varme uden låg i ca. 20 minuttter skummes og sættes til afkøling. Når det er blevet koldt, tages krydderposen op, tyttebærrene fyldes på klas eller i kurkker, der straks tilbindes. Er særligt velegnet til lammekød.

Kilde: Kim Lykkegaard

 

 

Birthe's Madside