Birthe's Madside

 

Lageagurker

  • 3 kg små grønne agurker

  • solbær-, kirsebær-, og vinblade

  • 2 skærme krondild

  • 6 laurbærblade

  • 3 fed hvidløg

  • 1 brev blandede syltekrydderier

  • Saltlage:

  • 3 liter vand

  • 300 g salt

  • Eddikelage:

  • 2 ¼ liter eddike

  • ¼ liter vand

  • 75 g salt

  • 6 tsk flydende Atamon

Skyl agurkerne og prik dem med en gaffel. Kog saltlagen sammen og køl den af. Lad agurkerne trække 1 døgn i saltlagen. Tør agurkerne og læg dem lagvis i en krukke med skyllede blade, dild, laurbærblade og hvidløg. Læg posen med krydderierne øverst.

Kog eddikelagen sammen, tilsæt Atamon og afkøl den. Hæld lagen over agurkerne, og hold dem nede med let pres. Luk krukken og lad agurkerne trække 1-2 måneder, før de spises.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside