Birthe's Madside

 

Saltede citroner

Saltede citroner er en uundværlig ingrediens i marokkansk mad. Saltet fjerner det bitre og efterlader citronerne med en frisk og aromatisk smag, som ikke kan erstattes af friske citroner. En lille indsats, som belønnes rigeligt.

  • 4-6 citroner afhængigt af glassets størrelse

  • 1 tsk salt pr citron

  • vand

  • citronsaft

  • 1 stang hel kanel

  • 3 hele nelliker

  • 5 hele korianderfrø

  • 3 sorte peberkorn

  • 1 laurbærblad

Vask citronerne grundigt. Skær med en spids kniv citronerne i kvarte, således at frugten holdes sammen i begge ender. Pres en kvart tsk groft salt ind i hvert indsnit og put citronerne i et stort, rent syltetøjsglas, tryk dem godt sammen, læg også krydderierne i glasset og hæld saften af 1 citron herover. Fyld op med kogende vand, læg låg på og lad citronerne henstå i et mørkt skab i 3 uger. Citronerne kan nu holde sig adskillige måneder. Inden de spises, skylles de i koldt vand. Frugtkødet fjernes som regel inden brug, men det er velegnet i dressinger.

 

 

Birthe's Madside