Birthe's Madside

 

Søde sennepspickles
  • 250 g perleløg (frosne)

  • 250 g små agurker

  • 250 g blomkål (meget fint, uden sorte pletter)

  • 250 g fine grønne bønner (hericot vert)

  • 250 g små fine gulerødder

  • 1 l eddike

  • 600 g sukker

  • 1 spsk Colman sennep

  • ½ spsk karry

  • 4 spsk mel

  • Atamon

Aften: Enderne skæres af agurkerne, og en god håndfuld salt kommes ved. Står til næste dag. Næste dag: Enderne tages af bønnerne. Blomkålsbuketter og gulerodsstykker blancheres i 2 minutter. Bønner og agurk i 1 minut. Grønsagerne afdryppes (lægges på viskestykker). Eddike og sukker koges og kommes over grøntsagerne. Står lidt. Eddiken sies. Colman sennep, karry og mel røres ud i vand og tilsættes eddiken. Saucen koges igennem. De blancherede grønsager gives et opkog i saucen. 1 dessertske flydende Atamon tilsættes. Hældes i Atamon-skyllede krukker, der bindes til med det samme.

Serveres til oksebryst med peberrod på rugbrød

Kilde: Jens Hilligsøe

 

 

Birthe's Madside