Birthe's Madside

 

Sprøde asier
  • ca. 8 mellemstore asier

  • Eddikelage:

  •  liter eddike

  • 750 g sukker

  • 250 g skalotte- eller perleløg

  • 2-3 dildskærme

  • 1 pose blandede syltekrydderier

  • 5 tsk flydende konserveringsmiddel

Skræl asierne, skær dem igennem på langs og befri dem for kerner. Læg asierne i en skål og hæld kogt lunken vand over. Lad dem stå til næste dag. Bring eddiken i kog. Hæld vandet fra asierne og hæld den kogende eddike over. Lad asierne trække til næste dag. Hæld eddiken fra asierne op i en gryde. Tilsæt sukker, pillede løg, dildskærme og syltekrydderier. Bring det i kog og skum det. Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel. Hæld den kogende lage over asierne. Læg et viskestykke over krukken og bind den først til, når lagen er kold. Sørg for at asierne er helt dækket af lage, der skal evt. bruges lidt mere eddike, det afhænger af krukkens størrelse. Læg evt. et let pres på de øverste asier, så de holdes under lagen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside