Birthe's Madside

 

Sprøde asier 2

Sylt ikke alt for store asier, så får de størst udbytte. Smag også på de rå asier, så der ikke kommer et bittert eksemplar med.

  • 6 asier, ca. 6 kg

  • 100 g salt

  • Lage:

  • ca. 4 liter eddike

  • 1½ kg sukker

  • 1 pose krydderiblanding

  • 1 stykke peberrod på 5 cm, skåret i skiver

  • ½ kg sylte eller skalotteløg

  • 2-3 laurbærblade

  • dildskærme

  • konserveringsmiddel

Skræl og flæk asierne og skrab kernerne ud med en ske. Læg de halve asier i et stort fad med den buede side opad, lagvis med saltet. Lad dem stå koldt ½ døgn. Tør asierne godt for salt og kom dem i en krukke skyllet med konserveringsmiddel. Kom pillede løg, peberrodsskiver og laurbærblade ved. Bring eddiken i kog med sukker og krydderiblanding. Hæld det over asierne. Hæld eddikelagen fra efter et par dages forløb. Giv den et kort opkog og tilsæt konserveringsmiddel. Hæld den over asierne sammen med dildskærmene.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside