Birthe's Madside

 

Squash syltet som asier
  • 1 kg renset squash

  • Saltlage:

  • 1 l vand

  • 100 g salt

  • 2 dl eddike

  • Eddikelage:

  • 4 dl eddike

  • 1 dl vand

  • 350 g sukker eller farin

  • ½ kg små løg

  • 1 dildskærm

  • 10 hele nelliker

  • 1 Tawana kogepose med krydderier

  • 1 tsk konserveringsmiddel

Squashene vaskes, deles og udhules. De skrælles, skæres i stænger og lægges i saltlagen og stilles køligt 1 døgn. Si væden fra.

Eddike og vand bringes i kog og tilsæt sukker, skoldede pillede løg, dildskærmen og kogeposen med krydderierne. Koges i 5 minutter, tag gryden fra varmen og tilsæt konserverings- middel.

Squashene kommes i en ren krukke og den varme lage hældes over. Krukken dækkes med et klæde og bindes til, når indholdet er koldt.

Kilde: Hans-Henrik Topp

 

 

Birthe's Madside