Birthe's Madside

 

Syltede bellisblomster
  • 3 dl bellisblomsterhoveder
  • 5 dl vand

  • 50 salt

  • 75 g sukker

  • Syltelage:

  • 3 dl eddike

  • ½ tsk peber

  • ¼ tsk muskat

  • ¼ tsk kardemomme

  • 1 spsk honning

Blomsterhovederne skylles og vandet bringes i kog med salt og sukker. Når salt og sukker er godt opløst i vandet, hældes det over blomsterne, og det får lov at stå og trække natten over.

Næste dag sies væsken fra blomsterne, og en lage af eddike, krydderier og honning bringes i kog. Lagen hældes kogende over blomsterne. Det hele kommes på rengjorte glas og bindes til. Kom evt. lidt konserveringsvæske ved, hvis det skal holde længe.

NB: Man kan også nedlægge bellisblomster i syltelagen til asier og agurker. De syltede blomster kan røres med som krydderi i en dressing eller serveres som tilbehør til hamburgerryg eller stegt flæsk.

 

 

Birthe's Madside