Birthe's Madside

 

Syltede drueagurker
  • 2 snese små drueagurker
  • 2 håndfuld salt
  • ca. 2 l eddike
  • Atamon til skylning af glas
  • Lagen:
  • 2½ l eddike
  • 1 1/4 kg sukker
  • 1 brev blandede syltekrydderier
  • ca. 300 g små chalotteløg
  • Krondild/ dildskærme
  • 5 tsk Atamon

Agurkerne skrubbes og skylles. Prikkes derpå med en gaffel og drysses med salt. Kom vand på, så det lige dækker. Efter et døgn tages de op. Skylles i koldt vand og tørres i et klæde. de 2 l eddike koges op og hældes over. Dette trækker i endnu 1 døgn. Derefter hældes eddiken fra, gives et opkog og hældes igen over agurkerne. Trækker nu i 12 timer. Derefter hældes eddiken ud.

Lagen: Eddike og sukker koges med syltekrydderierne, krondild/ dildskærme og de små pillede chalotteløg i 5 min. Herefter tages gryden af ilden, og Atamon tilsættes. Lagen kommes over agurkerne som er kommet i Atamonskyllede glas, der straks bindes til.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside