Birthe's Madside

 

Syltede græskar
  • 1½ kg skrællede græskar
  • Saltlage:
  • 1 liter vand
  • 100 g salt
  • 2 dl eddike
  • Eddikelage:
  • 4 dl eddike
  • ca. 3 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 5 nelliker
  • 1 tsk Atamon

De skrællede og udkernede græskar skæres i strimler ca. 1 cm brede og lægges i saltlage ca. 1 døgn. Græskarstrimlerne tages herefter op og kommes i en sigte til afdrypning. Eddikelagen koges med sukker 1 min. Kom græskarstykkerne i og bring dem langsomt til kogepunktet. Tag græskarstykkerne op med en hulske og læg dem i rene glas. Indkog lagen 8 - 10 min. sluk for ilden og tilsæt Atamon. Lagen hældes over græskarstykkerne, og der bindes straks til.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside