Birthe's Madside

 

Syltede græskar 2

  • 1 kg græskar uden kerner

  • Saltlage:

  • 1 liter vand

  • eddikelage:

  • ½ liter eddike

  • 1 dl vand

  • 300 g sukker

  • 4 nelliker

  • 5 peberkorn

  • 2-3 skærme krondild

  • evt. konserveringsmiddel

Skræl græskarret og skær kødet i 1-1½ cm brede strimler. Rør saltlagen sammen, til saltet er opløst, og hæld den over græskarstrimlerne. Lad det trække køligt et døgn. Kom græskarstrimlerne i en sigte og skyl igennem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Kog eddikelagen sammen. Del græskarstrimlerne i 2-3 portioner og kog dem møre holdvis på ca. 5 minutter. Tag dem op, og læg dem i nyskoldede glas. Kog lagen op, tag gryden fra varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld lagen over græskarret og luk glassene.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside